آشنایی با خواص بی نظیر سبزی جات معطر در رژیم غذایی

به گزارش مهسان بلاگ، جعفری یکی از سبزی جات معطر پرمصرف در سرتاسر دنیا است که خواص و طعم فوق العاده ای دارد. توصیه می گردد جعفری تازه میل کنید و از مصرف جعفری خشک بپرهیزید چون فواید جعفری تازه به مراتب بیشتر است.

آشنایی با خواص بی نظیر سبزی جات معطر در رژیم غذایی

سبزی جات معطر فواید زیادی دارند. این سبزی جات علاوه بر خوش عطر و طعم کردن غذاها درمانگر نیز هستند. بنابراین توصیه می گردد این سبزیجات معطر را به برنامه غذایی تان افزوده و از خواص بی نظیر آن ها بهره ببرید.

  • ریحان

یکی از سبزی جات معطر و پرمصرف، ریحان تازه یا خشک سرشار از خواص آنتی اکسیدانی بالا بوده و طعم ویژه ای دارد که ناشی از وجود همین آنتی اکسیدان ها است. ریحان حاوی فلاوونوئید و ترپنیک است. نتایج آنالیز ها کوشش می نمایند که این ترکیبات در کاهش میزان کلسترول بد خون و همچنین جلوگیری از رشد تومورها تأثیر دارند. توصیه می کنیم علاوه بر سبزی خوردن در تهیه پاستاها، پیتزا، سوپ ها و خورش ها و همچنین سس گوجه فرنگی و پستو و دیگر غذاها از این سبزی بهره ببرید. ریحان همچنین برای طعم دهی به ماهی و مرغ و همچنین در ترکیب پوره ها قابل استفاده است. می توانید داخل ساندویچ ها نیز ریحان گذاشته و از طعم خاص آن بهره ببرید.

  • گشنیز

طعم شاخص و دلنشین گشنیز باعث معروفیت و محبوبیت گشنیز در تهیه غذاهای چینی؛ هندی و مکزیکی شده است. گشنیز تازه طعم بهتری از انواع خشک آن دارد. گشنیز یکی از سبزی جات معطر حاوی کومارین، فتالید، پولی آکتیلن و ترکیبات درمانی دیگری است که باعث تحریک آنزیم های ضدسرطان در بدن می شوند. توصیه می کنیم در تهیه سس سالسا، پستو و انواع دیگر سس های مخصوص پاستاها، انواع سالادها و حتی سالاد میوه نیز از این سبزی بهره ببرید. ساندویچ نان و پنیر و سبزی نیز گزینه مناسبی برای بهره مندی از خواص سبزی های معطر است.

  • شوید

شوید پلو یکی از پلوهای رایج و خوشمزه ایرانی است. شوید تازه حاوی خواص فوق العاده ای بوده و ترکیبات آن شامل کارون، کومارین، فلاوونوئیدها، لیموئن و فتالیدها است. نتایج آنالیز ها نشان می دهد که کارون و لیموئن موجود در شوید باعث نابودی تومورها شده و فلاوونوئیدهای موجود در آن، رادیکال های آزاد را خنثی می نماید. کومارین و فتالیدها نیز ترکیباتی هستند که باعث تحریک آنزیم های مقابله نماینده با سرطان در بدن می شوند. توصیه می کنیم از این سبزی معطر نیز در تهیه سالادها و در ترکیب سس ها بهره ببرید.

  • نعنا

نعنا جزو سبزی جات معطر است که تنوع زیادی دارد. نعنای سبز و تازه و همچنین نعنای خشک طعم بی نظیری به غذاها می دهند. حتماً شما هم سیب زمینی آب پز را با نعنای خشک مصرف نموده اید و به خوبی می دانید این سبزی خشک چه تأثیری در بهتر شدن طعم سیب زمینی دارد. در طب سنتی از این سبزی معطر برای تسکین دل درد، بوی بد دهان و گلودرد استفاده می گردد.

ترکیبات قوی موجود در برگ نعنا مانند کارون، لیمون، مانتول و غیره مانع از رشد تومورها می شوند. توصیه می کنیم به چای سبز و دیگر نوشیدنی های تان نعنای تازه اضافه کنید. نعنای خشک یا تازه را به ماست، انواع سس ها، پاستاها و حتی پنیر اضافه نموده و میل کنید. افزودن این سبزی معطر به غذاهای گوشتی نیز علاوه بر خوش طعم شدن آن ها باعث افزایش خواص آن ها نیز می گردد.

جعفری

جعفری یکی از سبزیجات معطر پرمصرف در سرتاسر جهان است که خواص و طعم فوق العاده ای دارد. توصیه می گردد جعفری تازه میل کنید و از مصرف جعفری خشک بپرهیزید چون فواید جعفری تازه به مراتب بیشتر است. جعفری تازه حاوی فلاوونوئیدها، کومارین و ترکیبات دیگری است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند و باعث تحریک دستگاه ایمنی بدن و مسدود شدن مواد سرطان زا می شوند.

میزان بالای کلروفیل در جعفری نیز باعث مقابله با بوی بد دهان و خوشبو شدن نفس می گردد. توصیه می کنیم علاوه بر تزیین غذاها در تهیه انواع سس ها، خورش ها، سالادها، پاستاها و دیگر غذاهایتان از جعفری بهره ببرید.

مریم گلی

طعم خاص مریم گلی از آن یک چاشنی خوب برای طبخ و مصرف گوشت پرندگان ساخته است. می توانید از این سبزی به صورت تازه و خشک بهره ببرید. مریم گلی یکی از سبزی جات معطر است که حاوی ترکیبات قوی ضدسرطانی است که به کاهش بیماری های قلبی و سرطان یاری می نمایند.

نتایج پژوهش ها کوشش می نمایند سینئول و الکل پریلیل موجود در جعفری باعث کاهش رشد تومورها می شوند. فلاوونوئیدها و لوتئولین نیز باعث پیشگیری از تغییرات سرطان زا در سلول های بدن می شوند. می توانید از این سبزی در غذاهای حاوی گوشت، پیتزاها، پاستاها و تهیه نان تازه خانگی بهره ببرید. مریم گلی برای طعم دهی به ماهی و مرغ و همچنین در تهیه سس ها استفاده می گردد.

ترخون

طعم تند و تیز ترخون همراه قدیمی ماهی بوده و برای خوش طعم شدن سس سرکه و انواع سس های دیگر استفاده می گردد. ترخون حاوی ترکیباتی است که برای مقابله با سرطان موثر بوده و قدرت رشد تومورها را کاهش می دهد. این نوع از سبزیجات معطر باعث تحریک آنزیم هایی می گردد که مانع از ابتلا به سرطان می شوند.

ترخون در تهیه خوراک لوبیا و غلات استفاده می گردد. سس سرکه و زیتون نیز با افزودن اندکی ترخون خوش طعم تر می گردد. حتماً در تهیه ساندویچ ها از این سبزی بهره ببرید. ترخون با ماهی، مرغ، هویج، آرتیشو، بادمجان و خوراک نخود قابل استفاده است.

آویشن

برگ های آویشن تازه و یا آویشن خشک یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین سبزی جات معطر جهان است. این سبزی معطر در آشپزی فرانسوی و ایتالیایی صندلی ویژه ای دارد. آویشن حاوی ترکیباتی مانند سینئول، لیموئن و پینن است که مانع از رشد تومورها شده و ترشح آنزیم های ضدسرطان را در بدن افزایش می دهند.

لوتئولین که در نعنا فلفلی، مریم گلی و آویشن نیز وجود دارد باعث مسدود شدن تغییرات سرطان زا در سلول های بدن می گردد. حتماً از آویشن در تهیه سس مخصوص پاستاها بهره ببرید. این سبزی معطر را به خورش ها و سوپ ها نیز اضافه کنید. آویشن برای خوش طعم کردن ماهی، مرغ و بوقلمون نیز یک گزینه خوب است.

منبع: تبیان

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 23948

به "آشنایی با خواص بی نظیر سبزی جات معطر در رژیم غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص بی نظیر سبزی جات معطر در رژیم غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید