طرز تهیه اسپاناکوپیتا

به گزارش وبلاگ بهابادی، اسپاناکوپیتا یک غذای یونانی هست که با اسفناج و پنیر فتا تهیه میشه و کراست اون خمیر فیلو هست. یک غذای خوشمزه و خیلی شیک که برای مهمونی هم عالیه. رمز خوشمزه شدن این غذا اینه که از اسفناج های تازه و کوچیک یا همون بیبی اسفناج بهره ببرید و دوم اینکه حتما از یک پنیر فتا خوشمزه بهره ببرید نه پنیر دیگه ای. بهتون توصیه میکنم در فصل اسفناج این غذای خوشمزه رو تهیه و از درست کردن اون لذت ببرید.

طرز تهیه اسپاناکوپیتا

مواد لازم برای تهیه اسپاناکوپیتا

  • روغن زیتون 3 قاشق سوپ خوری
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • سیر 6 حبه
  • پوست و آب یک عدد لیموی تازه
  • اسفناج یک کیلو
  • شوید 4 تا 6 ساقه
  • آویشن 2 قاشق چایی خوری
  • پنیر فتا 340 گرم
  • تخم مرغ 7 عدد

مواد لازم برای کراست

  • کره 220 گرم
  • روغن زیتون یک چهارم پیمانه
  • برگ بو 3 تا 6 عدد
  • خمیر فیلو یک بسته 200 گرمی

مراحل تهیه اسپاناکوپیتا

داخل یک ماهیتابه بزرگ روغن ریخته و اون رو روی حرارت زیاد قرار بدید. روغن که داغ شد، پیازهای خورد شده رو داخل ماهیتابه بریزید اونها رو هر چند دقیقه هم بزنید تا پخته شده و نرم بشن. بعد سیر رنده شده رو اضافه نموده و هم بزنید. در آخر هم آبلیموترش و رنده پوست لیمو رو اضافه نموده و حرارت رو کم کنید.

برگهای اسفناج رو به خوبی شسته و کمی خرد کنید، همه رو داخل ماهیتابه بریزید نگران زیاد بودنشون نباشید، اسفناج خیلی زود آب میشه. خوب هم بزنید تا مخلوط پیاز و سیر با اسفناج ها ترکیب بشن. باید در حدود 5 دقیقه تا زمانی که رنگ اسفناج ها سبز تیره بشه و آبشون جمع بشه اونها رو بپزید.

اگه اسفناج ها داخل ماهیتابه شما جا نمیشدن می تونید اونها رو کم کم اضافه کنید. یعنی تا جایی که میشه داخل ماهیتابه اسفناج بریزید، بعد که آب شدن و حجمشون کاهش یافت، باقی اسفناج ها رو بریزید. وقتی که اسفناج ها پختن اونها رو از روی حرارت بردارید.

شوید تازه خرد شده، آویش و پنیر فتا رو اضافه نموده و به خوبی هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط بشن.

تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه جداگانه شکسته و با همزن دستی اونها رو هم بزنید. وقتی که مخلوط اسفناج ها کمی خنک شد و خیلی داغ نبود، تخم مرغ ها رو بهشون اضافه کنید و هم بزنید. مواد میانی رو کنار بذارید بعد برید سراغ آماده کردن کراست.

کره، روغن و برگ بو رو داخل یک ماهیتابه کوچک ریخته و روی حرارت متوسط قرار بدید تا کره ذوب بشه. به محض ذوب شدن کره، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید 5 دقیقه روی حرارت باشه تا برگ بو عطر خودش رو به کره وروغن بده. بعد از روی حرارت برداشته و کنار بذارید. برگ بو رو از عطاری ها تهیه کنید.

خمیر فیلو یا همون خمیر یوفکا رو از فریزر خارج نموده و اون رو از داخل بسته بندیش بیرون بیارید. روی سطح خمیرها رو با یک دستمال آشپزخانه نم دار بپوشونید که خمیرها خشک نشن.

یک ظرف مستطیلی مناسب، با ابعاد تقریبی 22 در 33 انتخاب نموده، لایه اول خمیر رو به صورتی که یک لبه اون وسط ظرف قرار بگیره و لبه دیگه از ظرف آویزون باشه، قرار بدید. لایه دوم رو هم کنار لایه اول قرار بدید، به صورتی که لبه خمیر از طرف دیگه ظرف آویزون بشه. 6 ورق از خمیر رو به همین صورت روی هم قرار بدید، بعد با برس خمیرها رو با مخلوط کره و روغن حسابی چرب کنید. 6 روق بعدی رو هم به همین صورت ولی از دو طرف دیگه ظرف قرار بدید، یعنی ما نهایتا باید از هر 4 طرف ظرفمون خمیر فیلو به صورت آویزون شده داشته باشیم. مجددا روی لایه ها رو با کره چرب کنید. حواستون باشه که بعد از هر دفعه برداشتن خمیر روی لایه های دیگه رو با دستمال مرطوب بپوشونید که خشک نشن.

فیلینگ اسفناج آماده شده رو روی خمیرها بریزید و با قاشق اونها رو روی تمام سطح ظرف پخش کنید.

حالا با لبه های خمیری که از ظرف آویزان هستن، روی فیلینگ رو بپوشونید. اول از ضلع های بزرگ تر ظرف آغاز کنید و بعد برید سراغ دو ضلع کوچک تر. ممکنه در این مرحله قسمت هایی از خمیر خرد بشه و بشکنه هیچ اشکالی نداره.

حالا یک خمیر فیلو دیگه برداشته و اون رو روی ظرف قرار بدید جوری که همه لایه های زیری رو بپوشونه.

با احتیاط گوشه های خمیر رو جمع نموده و در گوشه های ظرف فرو کنید.

روی خمیر رو با برس کاملا چرب کنید. دوباره یک خمیر دیگه روی ظرف قرار داده، گوشه های اون رو جمع نموده و اون رو چرب کنید. این کار رو تکرار کنید تا تعداد لایه های قرار داده شده روی ظرف 8 تا بشن.

ظرف رو داخل فر قرار داده و اسپاناکوپیتا رو به مدت 40 تا 50 دقیقه و یا تا زمانی که خمیرهای روی اون کاملا برشته و کرانچی بشن، اونها رو بپزید. بعد از پخته شدن از فر خارج نموده، برش بزنید و همون موقع نوش جان کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

منبع: مجله الکترونیک دونفره

به "طرز تهیه اسپاناکوپیتا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اسپاناکوپیتا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید